Европейската комисия съобщи днес, че удължава три наказателни процедури срещу България с

...
Европейската комисия съобщи днес, че удължава три наказателни процедури срещу България с
Коментари Харесай

ЕК удължава три наказателни процедури срещу България, едната е свързана с автомобилното застраховане

Европейската комисия заяви през днешния ден, че удължава три наказателни процедури срещу България с изпращането на публични уведомителни писма. Случаите са свързани с автомобилното обезпечаване, транспорта на рискови товари и отчитането на корпоративните налози.

 

Автомобилно обезпечаване

Правилата на Европейски Съюз за автомобилното обезпечаване установяват механизъм за обезщетение на жертвите на пътни катастрофи при несъстоятелност на виновния осигурител, се показва в известието. За тази цел страните в Европейски Съюз би трябвало да назначат служби за разглеждане на подадените искове. За трансгранични случаи се планува тези служби да сключат взаимни съглашения за споразумяване на спор до 23 декември тази година. Държавите трябваше да дефинират въпросните служби до 23 юни, или най-малко да оповестят на Европейска комисия кой ще договоря споразуменията. Комисията изпраща публични уведомителни писма до 16 страни, измежду които са също Белгия, Чехия, Дания, Ирландия, Гърция, Испания, Кипър, Латвия, Люксембург, Малта, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения за това, че не са съобщили на комисията за цялостното използване на тези правила до крайния период на 22 юни.

 

Правила за транспорт на рискови товари

Правилата за вътрешния превоз на рискови товари, приложими за интернационалните и за национални транспорти, осъществявани в Европейски Съюз, обгръщат последните промени на интернационалните съглашения и разпореждания в тази тенденция. Европейска комисия е изпратила през днешния ден публични уведомителни писма до девет страни, измежду които са също Белгия, Естония, Кипър, Унгария, Австрия, Португалия, Финландия и Швеция, защото не са съобщили какви национални ограничения са подхванали за въвеждане на условията до крайния период на 30 юни.

Отчитане на размера на корпоративните налози

Европейските правила плануват всички интернационалните сдружения, настоящи и с непрекъснато посланичество в единния пазар на Европейски Съюз, с доходи над 750 милиона евро, да разгласяват доклад за размера на корпоративните налози, които заплащат във всяка страна и в юрисдикции, които не оказват подпомагане за данъчни цели. Тези доклади включват и спомагателна информация, като да вземем за пример броя на чиновниците или оборота по страна. Комисията изпраща публични уведомителни писма до 17 страни, измежду които са също Белгия, България, Чехия, Естония, Гърция, Хърватия, Италия, Кипър, Латвия, Люксембург, Малта, Холандия, Австрия, Полша, Португалия, Словения, Финландия, тъй като не са съобщили какви ограничения са подхванали за цялостното въвеждане на европейските правила до крайния период на 22 юни, се отбелязва в известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР